Şu sıralar kendimi düşünce silsilesinde bulduğum bir zaman dilimindeyim. Öyle ki üretkenlik için aklıma fikirler gelse de henüz olgunlaşmadığından bir süre zihnimde kalmaya devam eden düşünceler... Bunun ne sebepten kaynaklandığını düşündüm ve yine kendimce cevaplar aradım. Fikir yumakları içinde boğulmak mı, bu yumaktan bir şeyler elde etmek mi? 

  Fikir yumağı içerisinden fikirlerin bir bir açılması için uğraşmak sonrasında ise elimize şiş alıp bu fikri bir bir örmek gerekiyor. Bunun için de en önemli gereksinim tabii ki zaman oluyor. Belki göz ardı edildiğinden, belki sonuca çabucak ulaşma isteğinden olgunlaşmayan fikirler ya da olgunlaşan fakat çözülemeyen, yumaktan kurtulmayı bekleyen, nice fikirler geldi ve geçmiştir. 

  Zamanın en önemli unsur olmasının sebebine de değinirsek, zaman ile birlikte düşüncelerin mayalanması gerektiğindendir. Mayalanan düşünceler nihayetinde yeterliliğe ulaşacaktır. Burada belki her fikrin bu mayalanma sürecine ya da fikir yumağından kurtarılmasına gereksinimi yoktur fakat bazı fikirler yaşamaya ve yaşatmaya değer oluyor. Bu farkındalığın bilincinde olmamız gerekiyor.  Düşüncelerinizin mayalanması dileğiyle...


                                                                            Tekrar görüşene dek hoşça kal...

4 Yorumlar

  1. Ne güzel yazmışsın. Farkındalık önemli, yoksa o yumakta yıllar bile geçer, bir sonuca varamayız, olan zamanımıza olur. Her şeyin bizi ulaştırmak istediği bir nokta var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lady Wednesday,
      Sürecin farkında olabilmek ve zamana bırakabilmek... Teşekkür ederim güzel yorumun için.

      Sil
  2. "Düşüncenin mayalanması" ne kadar da hem kulağa hem de göze hitap eden hoş bir tamlama olmuş :) Bunu sevdim :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu Anlar Koleksiyoncusu,
      Hoşuna gitmesine sevindim. Teşekkür ederiim :)

      Sil