Bu yüzyılı devirebilmek için bir çırpınış hali içindeyiz. Kimi zaman lüzumsuz olan bu çırpınışlar huzursuzluk ağlarına düşürdü bizleri.''Büyük balık küçük balığı yer.'' atasözünde bir şeyleri çok yanlış anladık. Küçük ve büyük olma savaşları başladı. Oysaki balık olmak göz ardı edilmişti. Balık olmak insan olmaktı aslında bunu görmeyi başaramadık. Bunu göremeyen insanlar sadece kendi çıkarlarını göz önünde bulundurdu.  Nihayetinde gözü doymak bilmeyen, aç gözlü mahlukatlara dönüştü.

    Yüreğinin açlığını, gözlerinin açlığı ile tatmin etmeye başladıklarında sonlarını hazırladıklarının  farkında bile değillerdi. Dipsiz bir kuyuydu açlıkları ve doyurabilmeleri imkansızdı. Objelere duyulan hayranlıkları kendilerini nesneleştirmişti. Sahi insan nasıl doyabilirdi? 

    Benliğinden uzaklaşan varlıklar hâliyle yüreklerinin sesini dinlemeyi de unutmuşlardı. Bu döngüye teslim olmuşlardı. Kalabalıklar içinde kendilerini hissettiklerini, bulduklarını düşünüyorlardı. Büyük bir yanılgı içerisindeydiler. Kalabalıkta değil yalnızlıkta bulacaktı insan kendini. Samimiyetin toprağa gömüldüğü, menfaatin göklere çıkarıldığı bir çağ. Sürüden ayrılanın değil ayrılmayanın kurdun kaptığı bir dönem. Sudan çıkmış bir balık gibi yüreğinin çırpındığının farkına ne zaman varacaklar? 


                                                                                                      Tekrar görüşene dek hoşça kal...

8 Yorumlar

  1. insanlar hiç doymaz bence. her daim bir hırs, üstünlük savaşı bencillik oldu ve olacak maalesef. ama iyilikler de yok değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı Diyarlar,
      Dünya doysa insanlık doymaz. Her konuda üste çıkma hali her şeyde üstün olma... Maalesef ki sonu gelmiyor bu durumların.

      Sil
  2. İnsanlar arasında sonu gelmeyen bir yarış var ve farkında olmadan bizler de bu yarışın içine dahil ediliyoruz kimi zaman.
    Çok güzel yazmışsın, kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birpembesever,
      Yarış içerisindeki hayatımızı idame ettirirken de önemli olan insanlığımızı kaybetmemek olmalı diye düşünüyorum. Teşekkür ederiim ^_^

      Sil
  3. yine çok doğru ve güzel bir yazı senden. bizler bu dediklerini bol bol söyleyelim yine de belki iyi insanlar sayesinde dünya ayakta kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Evet bu dünyayı çekilir kılan da iyi insanların varlığı...Teşekkür ederiim ♥

      Sil
  4. Güzel bir yazı... Ben de zaman zaman düşünürüm. "Büyük balık küçük balığı yutar." sözü aslında bir yaşam mücadelesini ifade ediyor. Diğer hayvanlar aleminde de aynı şekilde hayatta kalabilmenin yolu diğer canlılara ve çevre koşullarına karşı güçlü olmaktır. Bunu insan olmanın verdiği bir böbürlenmeyle hayvani bir davranış olarak görürüz. Oysa hayvanlar karınlarını doyurduktan sonra başka canlılara zarar vermezler. İnsan öyle bir türdür ki, karnının doyması onun için yeterli değildir. Bitmek tükenmek bilmeyen bir hırsla başka insanları ve çevresinde bulunan canlı cansız ne varsa yok etmeye çalışır. Küçümsediğimiz hayvanlar yaradılış itibarıyla biz insanlar kadar acımasız değiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaystros Tyrha,
      Son üç cümle ile özetlemişsiniz. Ne yazık ki insanlar acımasız... Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil