Okuduğum kitapları aylık olarak blogumda yazma fikri bu yılın başlarına doğru zihnimde belirdi. Her ne kadar okuduklarımı not defterimde yılık olarak listelesem de dijital ortamda bulunması da kolaylık sağlayacaktır diye düşünüyorum. 

    Ben genelde kitap hedefinde bulunmam. O yüzden yıl sonunda yapılan kitap sayımları da ilgimi çekmez. Kendi not defterime de başında bir numaralandırma olmadan okuduğum kitapları yazarım.

    Okuduğum kitaplara gelecek olursak ;

   Dua Et ve Yaklaş- Omar Suleiman

   Bu kitabı canım arkadaşım göndermişti ve elime ulaşır ulaşmaz aynı gün içerisinde bitirmiştim.Dua sürecinin gelişimine göre dair bir derleme bulunuyor.Tekrar tekrar okuyacağım kitaplar arasında yerini almıştır benim için. 

   Köpek Kalbi - Mihail Bulgakov

   Konusu itibariyle oldukça ilginç olan bu kitabı başından sonuna kadar soluksuz okudum. Olay örgüsü akıcı olarak işlendiğinden elinize aldığınızda ara vermeden okumaya sürükleyebilir. 

   Kızıl - Stefan Zweig 

   Varoluş sancısı çeken tıp fakültesi öğrencisinin başından geçenleri anlatan kitapta Stefan Zweig yine ustalığını konuşturmuş. Kendisini çocuksu hisseden genç adamın yalnızlığı ve bunalımında yaşadıkları yer alıyor. 

   Vişne Bahçesi- Anton Çehov

  Aristokrat bir ailenin borç yüzünden içinde vişne bahçesi olan arazilerini satmaya karşı kendi içlerinde direnmelerini konu almaktadır. 

    Karmaşık Duygular - Stefan Zweig

Duyguları ilmek ilmek işleyen Zweig'in bu kitabında yedi farklı hikaye yer almaktadır. Her hikayede farklı karakterin duygularına, yaşantılarına ışık tutan yazar, insan doğasının iyi ve kötü yanlarını çarpıcı şekilde kaleme almış. 


                                                             Tekrar görüşene dek hoşça kal...

2 Yorumlar

  1. Hepsi daha önce duyduğum ama olmadığım kitaplar verimli bir ay olmus sizin icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyma Nil,
      Kitaplar için konsantrasyonumun yoğun olduğu bir ay oldu. Teşekkür ederim

      Sil